A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області

Обгрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі продуктів харчування для закладів дошкільної освіти Зимноводівської сільської ради на 2023рік, зокрема: овочі, фрукти та горіхи (буряк, морква, цибуля , капуста білокачанна, капуста цвітн

Дата: 28.12.2022 15:08
Кількість переглядів: 42

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Відділ освіти, молоді та спорту Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області, вул. Шухевича, 83, Зимна Вода, Львівська область, 81110, Україна; Орган державної влади, місцевого самоврядування або правоохоронний орган.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): ДК 021:2015: 03220000-9 - Овочі, фрукти та горіхи (буряк (ДК 021:2015: 03221111-7-Буряк), морква (ДК 021:2015: 03221112-4 - Морква), цибуля (ДК 021:2015: 03221113-1 – Цибуля), капуста білокачанна (ДК 021:2015: 03221410-3 - Капуста качанна), капуста цвітна (ДК 021:2015: 03221430-9-Капуста цвітна), кабачки (ДК 021:2015: 03221250-3 – Кабачки), гарбуз ДК 021:2015: 03221200-8 Плодові овочі), помідори (ДК 021:2015: 03221240-0 – Помідори), перець солодкий (ДК 021:2015:0321230-7 Перець овочевий), огірок (ДК 021:2015: 03221270-9 – Огірки), петрушка зелена (ДК 021:2015:03221000-6 – Овочі), кріп зелений (ДК 021:2015:03221000-6 – Овочі), яблука свіжі (ДК 021:2015: 03222321-9 – Яблука), вишні свіжі (ДК 021:2015:03222333-6 Вишні та черешні), малина свіжа (ДК 021:2015: 03222314-7 Малина), банани (ДК 021:2015:03222111-4 Банани), апельсини (ДК 021:2015:03222220-1 Апельсини), мандарини (ДК 021:2015:03222240-7 Мандарини), персики (ДК 021:2015:03222332-9 Персики), абрикоси (ДК 021:2015:03222331-2 Абрикоси), лимони (ДК 021:2015: 03222210-8 – Лимони)

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі:       відкриті торги з особливостями (закупівля здійснюється відповідно до норм постанови КМУ від 12.10.2022 № 1178), ідентифікатор UA-2022-12-28-011178-a

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 907 124,40грн. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено статистичним аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі на підставі аналізу споживання (річного та місячного) даного виду товару за календарний рік (бюджетний період).  Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товарів / методом порівняння ринкових цін відповідно до «Методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі Відділу освіти, молоді та спорту Зимноводівської сільської ради» (затвердженої протоколом ТК №55 від 06.10.2020р) розробленої на підставі «Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі», затвердженої наказом Мінекономіки №275 від 18.01.2020р.

Розмір бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до проекту кошторису на 2023 рік.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

Найменування

товару

(номенклатурна позиція)

Кількість товару , кг

Опис товару, що закуповується

БУРЯК

(ДК 021:2015: 03221111-7-Буряк)

3900

Буряк столовий свіжий повинен бути першого товарного ґатунку, очищений від землі сухим способом, однорідний за формою та забарвленням, каліброваним. Буряк урожаю 2022-2023 року має бути салатного сорту вирощеним в природних умовах свіжим, цілим, здоровим, чистим, достатньої зрілості, не в’ялим, без тріщин, без ознак проростання, без перевищеного вмісту хімічних речовин, без надмірної зовнішньої вологості, типової для ботанічного сорту форми та кольору, без знак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження сільськогосподарськими шкідниками. Розмір коренеплодів в діаметрі повинен складати від 5,0 см до 10,0 см. Повинен відповідати вимогам ДСТУ 7033:2009. Без ГМО. Не допускаються коренеплоди, що підморожені, із гниллю та сторонніми запахами. Пакування згідно Заявки Замовника.

МОРКВА

(ДК 021:2015: 03221112-4 - Морква)

3500

Морква столова свіжа повинна бути першого товарного ґатунку, очищена від землі сухим способом, однорідна за формою та забарвленням, калібрована. Врожаю 2022-2023 року, вирощена в природних умовах, без перевищення вмісту хімічних речовин. Коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, не зів'ялі, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвлення, з довжиною бадилля не більше 2 см або без бадилля, але без ознак загнивання. Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Без ГМО. Повинна відповідати вимогам ДСТУ 7035:2009. Пакування згідно Заявки Замовника.

ЦИБУЛЯ

(ДК 021:2015: 03221113-1 – Цибуля)

2480

Цибуля ріпчаста свіжа повинна бути першого товарного ґатунку, калібрована та розфасована, врожаю 2022-2023 року. Зовнішній вигляд: цибулини визрілі, здорові, чисті, сухі непророслі, властивої для ботанічного сорту форми і забарвлення, з сухими верхніми лусками і висушеною шийкою від 2 до 5 см, не пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками і хворобами. Запах і смак притаманні цьому ботанічному сорту, без сторонніх запахів і смаку. Розмір цибулин за найбільшим поперечним діаметром не менше 4,0 см. Не допускаються вміст цибулини з механічними пошкодженнями, загнилих, запарених, підморожених, пошкоджених стебловою нематодом, кліщами. Цибулини якість згідно з ДСТУ 3234-95, без стороннього запаху і присмаку. Без ГМО. Пакування згідно Заявки Замовника.

КАПУСТА білокачанна (ДК 021:2015: 03221410-3 - Капуста качанна)

2500

Капуста білоголова свіжа, середньо та пізньостиглих ботанічних сортів, першого товарного ґатунку, урожаю 2022 - 2023 року. Зовнішній вигляд: головки свіжі, чисті, цілі, здорові, щільні, цілком сформовані, непророслі, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками. Смак і запах: властиві даному ботанічному сорту, без сторонніх запахів і присмаків. Головки повинні бути зачищені до щільно прилеглих зелених або білих листків. Довжина качана над головкою не більше, ніж 2см. Не допускається наявність гнилої, пошкодженої шкідниками, ураженої хворобами, в’ялої, підмороженої капусти. Повинна відповідати вимогам ДСТУ 7037:2009. Без ГМО. Пакування згідно Заявки Замовника.

КАПУСТА цвітна

 (ДК021:2015:03221430-9-Капуста цвітна)

400

Капуста цвітна повинна бути свіжою, цілою, непророслою, зі свіжим листям, типовою для ботанічного сорту форми, непошкодженою, доброякісною (продукт з ознаками гниття і псування стає непридатним для споживання), практично без шкідників, з нормальною поверхневою вологістю, не повинна бути підмороженою.

Оцінка якості: ДСТУ 7061-2009 або іншим встановленим державним стандартам України (ДСТУ).

КАБАЧКИ (ДК 021:2015: 03221250-3 – Кабачки)

540

Кабачок урожаю 2022-2023 року. Овочі повинні бути свіжі, цілі, чисті, сухі, здорові, неперезрілі, щільні, типової для свого ботанічного сорту форми і забарвлення, смаку і запаху; вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин; без ознак гнилі, механічного пошкодження або пошкодження шкідниками та хворобами, без сонячних опіків; без ГМО. Пакування згідно Заявки Замовника

ГАРБУЗ (ДК 021:2015: 03221200-8 Плодові овочі)

520

Плоди зрілі, свіжі, цілі, здорові, чисті, без захворювань, з забарвленням і формою, притаманною даному ботанічному виду, з плодоніжкою чи без неї.

Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України.

ПОМІДОРИ

(ДК 021:2015:03221240-0 – Помідори)

300

Помідори свіжі, рожевого або червоного ступеню зрілості, першого товарного ґатунку. Врожаю 2022/23 року. Овочі повинні бути цілими, чистими, здоровими, сухими, незів'ялими, не тріснуті, не пошкоджені. Запах і смак властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку. Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Пакування згідно Заявки Замовника

ПЕРЕЦЬ СОЛОДКИЙ (ДК 021:2015:03221230-7 Перець овочевий)

100

Плоди зрілі, свіжі, цілі, здорові, чисті, без захворювань, з забарвленням і формою, притаманною даному ботанічному виду, з плодоніжкою чи без неї.

Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України.

ОГІРОК (ДК 021:2015: 03221270-9 – Огірки)

120

Огірки свіжі калібровані, першого товарного ґатунку. Повинні відповідати вимогам ДСТУ 3247-95. Врожаю 2022/2023 року. Огірки мають бути від світлозеленого до темно-зеленого кольору, свіжі, зрілі, здорові, вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин (відповідно до допустимих рівнів, визначених актуальними нормативними документами України), без стороннього запаху і присмаку, без гнилі. Пакування згідно Заявки Замовника

ПЕТРУШКА зелена (ДК 021:2015:03221000-6 – Овочі)

30

Вирощена в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, без ГМО, без гнилі та пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками і хворобами. Вищого ґатунку.

КРІП зелений (ДК 021:2015:03221000-6 – Овочі)

30

Вирощена в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, без ГМО, без гнилі та пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками і хворобами. Вищого ґатунку.

ЯБЛУКА свіжі (ДК 021:2015: 03222321-9 – Яблука)

3500

Яблука свіжі середніх та пізніх термінів достигання, першого товарного ґатунку. Повинні відповідати вимогам ДСТУ 8133:2015 Зовнішній вигляд: Яблука свіжі, стиглі, соковиті, солодких сортів, врожаю 2022/2023 року. Розмір яблука в середньому повинен бути не менше 120 гр., діаметр не менше 8 см., достатньої зрілості, чисті, свіжі, не мляві, без механічних пошкоджень, не пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками. Стан плоду повинен набутий властивості ботанічного сортові консистенції, смаку, кольору. Смак та запах: запах і смак, властиві даному сорту. За класами якості: товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО), без перевищеного вмісту хімічних речовин, вітчизняного виробництва. Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України. Пакування згідно Заявки Замовника

ВИШНІ свіжі (ДК 021:2015:03222333-6 Вишні та черешні)

170

повинні бути солодкі, кисло-солодкі на смак,без перевищеного вмісту хімічних речовин, без ГМО, не в’ялі, без ознак гнилі, свіжі, без хвороб та пошкоджень, зі властивим для ягід запахом. Вищого ґатунку.

МАЛИНА свіжа (ДК 021:2015: 03222314-7 Малина)

170

повинні бути солодкі, кисло-солодкі на смак,без перевищеного вмісту хімічних речовин, без ГМО, не в’ялі, без ознак гнилі, свіжі, без хвороб та пошкоджень, зі властивим для ягід запахом. Вищого ґатунку.

БАНАНИ (ДК 021:2015:03222111-4 Банани)

3100

Товар повинний відповідати вимогам встановленим для нього загальнообов’язковими на території України нормами і правилами. Плоди повинні бути свіжі, не мляві, однакові за розміром, цілі, здорові, чисті, без підвищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічних пошкоджень та плям, а також без пошкодження шкідниками. Плоди повинні мати округлу витягнуту форму довжина плоду до 25 см, жовтого однорідного кольору по всій довжині плода. Мати виражений банановий смак і аромат. Товар не повинен містити ГМО.

Упаковка: картонні або дерев’яні  ящики.

Має відповідати вимогам діючого санітарного законодавства України

Вміст пестицидів, токсичних елементів, мікотоксинів, нітратів не повинні перевищувати допустимі рівні, що встановлені чинною нормативною документацією.

 

АПЕЛЬСИНИ (ДК 021:2015:03222220-1 Апельсини)

1000

Плоди повинні бути стиглі, цілі, здорові, чисті, незів'ялі, не тріснуті, без пошкоджень, без зайвої зовнішньої вологості, типова для ботанічних сортів  форма і забарвлення, смак,  без пошкодження, відповідно до ДСТУ та інших чинних законодавчих актів, поперечний діаметр мандарина не повинен бути менше 80 міліметрів: • І категорія. Не пошкоджена шкідниками. Без ГМО та мати відповідність іншим вимогам діючого санітарного законодавства України, нормам харчування.

МАНДАРИНИ (ДК 021:2015:03222240-7 Мандарини)

950

Плоди повинні бути стиглі, цілі, здорові, чисті, незів'ялі, не тріснуті, без пошкоджень, без зайвої зовнішньої вологості, типова для ботанічних сортів  форма і забарвлення, смак,  без пошкодження, відповідно до ДСТУ та інших чинних законодавчих актів, поперечний діаметр мандарина не повинен бути менше 38 міліметрів: • І категорія. Не пошкоджена шкідниками. Без ГМО та мати відповідність іншим вимогам діючого санітарного законодавства України, нормам харчування.

ПЕРСИКИ (ДК 021:2015:03222332-9 Персики)

400

Персик свіжий урожаю 2022 -2023року. Плоди за формою і забарвленням властиві даному помологічного сорту, без пошкоджень шкідниками і хворобами, з плодоніжкою або без неї, але без пошкоджень шкірки плоду. Зрілість знімна – при заготівлі, споживча – при реалізації. Перезрілі плоди не допускаються. Пошкодження шкідниками і хворобами не допускається. Не допускається наявність землі, фасована у споживчу тару. Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України.

АБРИКОСИ (ДК 021:2015:03222331-2 Абрикоси)

400

Абрикос свіжий урожаю 2022-2023 року. Плоди за формою і забарвленням властиві даному помологічного сорту, без пошкоджень шкідниками і хворобами, з плодоніжкою або без неї, але без пошкоджень шкірки плоду. Зрілість знімна – при заготівлі, споживча – при реалізації. Перезрілі плоди не допускаються. Пошкодження шкідниками і хворобами не допускається. Не допускається наявність землі, фасована у споживчу тару. Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України.

 

ЛИМОНИ (ДК 021:2015: 03222210-8 – Лимони).

300

Лимони мають бути урожаю 2022-2023року року свіжі, чисті, не в’ялі, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості. Запах та смак притаманні свіжим лимонам, без зайвого запаху та присмаку. Колір від жовтого до помаранчевого. Без ГМО. Не допускаються плоди зелені, підморожені та з ознаками захворювань: цвілі, гнилі. Наявність пошкоджень шкірки не допускається. Розмір плодів має бути не менше 8 см в діаметрі. Лимони повинні бути запаковані в ящики або спеціальні контейнери. Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без сторонніх запахів. Повинні відповідати вимогам ДСТУ 3355-96 Пакування згідно Заявки Замовника

 

Технічні характеристики предмету закупівлі повинні відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (зі змінами), наказу МОЗ, МОН «Про затвердження порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах» від 01.06.2005 № 242/329; постанови КМУ «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 21.03.2021. № 305; Санітарних правил для підприємств громадського харчування (СанПин 42-123-5777-91).

 

Вимоги до постачання продуктів харчування:

Під час перевезення Товару постачальники і виробники зобов’язані дотримувати умов транспортування згідно ст. 44 «Гігієнічні вимоги до транспортних засобів» Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». 

•              Товар повинен транспортуватися у спеціалізованому транспорті, обладнаний холодильним  обладнанням з відповідною температурою згідно зі стандартами. Учасник повинен забезпечувати рухомий склад додатковим джерелом холоду (сухий лід) у випадку необхідності.

•              Транспортні засоби, задіяні для перевезення товару повинні відповідати вимогам санітарних норм та правил. Дезінфекція транспортного засобу повинна бути проведена  відповідно до стандартів ISO/ІЕС 17025, ДСТУ ISO 17025.     

•              Товар, що закуповується, повинен супроводжуватися товарно-транспортною накладною.

•              Кожна транспортна партія повинна супроводжуватись посвідчення про якість або декларацією виробника, яку видають оператори ринку, що здійснюють виробництво продукції. В даних документах повинна міститися інформація: №; дата видачі; найменування потужностей виробника та його № експлуатаційного дозволу чи № реєстрації; найменування постачальника; його адреса та № експлуатаційного дозволу чи № реєстрації; найменування вантажоодержувача; найменування продукту; одиниці виміру; кількість; дата виробництва; дата випуску; умови зберігання в холодильнику (складі) – температура, при необхідності вологість; термін зберігання; згідно якого нормативного документа продукт виготовлений (ДСТУ, ТУ та ін.); ґатунок, категорія, органолептична оцінка, тощо.

•              Умови пакування та маркування продуктів повинні відповідати вимогам законів України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», ДСТУ чи ТУ згідно якого зроблений продукт. На маркуванні повинно бути чітко зазначено позначення, що ідентифікує партію, до якої належить такий харчовий продукт.

•              Тара повинна забезпечувати повну цілісність товару при транспортуванні. Вартість тари (упаковки) включено в загальну вартість товару. Тара (упаковка) – незворотна.

•              Водій автотранспорту, а також особи, що супроводжують продукти, повинні мати особисті медичні книжки.

•              Гарантія якості товару діє протягом строку, встановленого виробником товару, та вказаного на упаковці товару. Товар постачається з терміном придатності не менше ніж 90% від загального терміну зберігання на момент поставки.

•              Довідка довільної форми про те, що учасник гарантує те, що ціни на товар, по яких він пропонує його постачати є економічно обгрунтованими, відповідають рівню ринкових цін та, що він гарантує зменшення цін на товар у випадку відповідного зменшення ринкових цін.

•              Доставка до місця призначення, навантаження та розвантаження Товару  здійснюється Постачальником за його власний  рахунок та його транспортом.

•              Якщо поставлений товар не буде відповідати своїм якісним характеристикам, постачальник повинен замінити товар своїми силами і за свій рахунок протягом 8 годин. Про зобов’язання замінити товар протягом восьми годин подається учасником гарантійний лист разом з усіма документами пропозиції.

•              Продукція поставляється згідно заявок Замовника.

•              Реакція на звернення — по телефону або електронній пошті: протягом 2-х годин з моменту отримання повідомлення.

Місце поставки товарів: Заклади дошкільної освіти Зимноводівської сільської ради:

1. Заклад дошкільної освіти с.Лапаївка Зимноводівської сільської ради. Адреса :Україна, Львівська область, с.Лапаївка, вул. Геофізиків,15

2.Заклад дошкільної освіти «Дитячий всесвіт» Зимноводівської сільської ради. Адреса: Україна, Львівська область, с.Зимна Вода, вул.Сагайдачного,1

3.Заклад дошкільної освіти «Казковий світ» Зимноводівської сільської ради. Адреса:Україна, Львівська область,с.Зимна Вода, вул. І.Крип’якевича,15


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень