Обгрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі продуктів харчування для закладів дошкільної освіти Зимноводівської сільської ради на 2023рік, зокрема: м’ясо яловичини та свинини охолоджене, розміру бюджетного призначення, очікуваної в
(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Відділ освіти, молоді та спорту Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області, вул. Шухевича, 83, Зимна Вода, Львівська область, 81110, Україна; Орган державної влади, місцевого самоврядування або правоохоронний орган.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): ДК ЄЗС 021:2015: 15110000-2 М’ясо ( м’ясо яловичина охолоджена дет.код.ДК ЄЗС 021:2015: 15111100-0 Яловичина; м’ясо свинина охолоджена дет.код.ДК ЄЗС 021:2015:15113000-3 Свинина)
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: відкриті торги з особливостями (закупівля здійснюється відповідно до норм постанови КМУ від 12.10.2022 № 1178), ідентифікатор UA-2022-12-19-009908-a
Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 448750,00 грн. Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено статистичним аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі на підставі аналізу споживання (річного та місячного) даного виду товару за календарний рік (бюджетний період). Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товарів / методом порівняння ринкових цін відповідно до «Методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі Відділу освіти, молоді та спорту Зимноводівської сільської ради» (затвердженої протоколом ТК №55 від 06.10.2020р) розробленої на підставі «Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі», затвердженої наказом Мінекономіки №275 від 18.01.2020р.
Розмір бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до проекту кошторису на 2023 рік.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
М’ясо яловичина охолоджена дет.код.ДК ЄЗС 021:2015: 15111100-0 Яловичина. Кількість - 1280 кг.
Товар має відповідати наступним характеристикам:
Яловичина вищого ґатунку, задня частина, без кістки, охолоджена; м’ясний сік прозорий; консистенція пружна; краї зарівнені, без бахромок; зовнішня поверхня чиста, незавітрена, без ослизнювання; поверхня свіжого розрізу злегка волога. М’ясо повинно відповідати вимогам ДСТУ, ветеринарного законодавства та санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам.
Упаковка повинна містити етикетку із зазначенням дати виготовлення, пакування, терміну придатності та умов зберігання, а також відсутності ГМО.
Колір: від рожевого до червоного.
Запах: доброякісного м’яса, без стороннього запаху.
Продукт вітчизняного виробництва
М’ясо свинина охолоджена дет.код.ДК ЄЗС 021:2015:15113000-3 Свинина Кількість – 745 кг.
Товар має відповідати наступним характеристикам:
Свинина вищого ґатунку, задня частина, без кістки, охолоджена; м’ясний сік прозорий; консистенція пружна; краї зарівнені, без бахромок; зовнішня поверхня чиста, незавітрена, без ослизнювання; поверхня свіжого розрізу злегка волога. М’ясо повинно відповідати вимогам ДСТУ, ветеринарного законодавства та санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам.
Упаковка повинна містити етикетку із зазначенням дати виготовлення, пакування, терміну придатності та умов зберігання, а також відсутності ГМО.
Колір: від рожевого до червоного.
Запах: доброякісного м’яса, без стороннього запаху.
Продукт вітчизняного виробництва
Технічні характеристики предмету закупівлі повинні відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (зі змінами), наказу МОЗ, МОН «Про затвердження порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах» від 01.06.2005 № 242/329; постанови КМУ «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» від 21.03.2021. № 305; Санітарних правил для підприємств громадського харчування (СанПин 42-123-5777-91).
Вимоги до постачання продуктів харчування:
Під час перевезення Товару постачальники і виробники зобов’язані дотримувати умов транспортування згідно ст. 44 «Гігієнічні вимоги до транспортних засобів» Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
• Товар повинен транспортуватися у спеціалізованому транспорті, обладнаний холодильним обладнанням з відповідною температурою згідно зі стандартами. Учасник повинен забезпечувати рухомий склад додатковим джерелом холоду (сухий лід) у випадку необхідності.
• Транспортні засоби, задіяні для перевезення товару повинні відповідати вимогам санітарних норм та правил. Дезінфекція транспортного засобу повинна бути проведена відповідно до стандартів ISO/ІЕС 17025, ДСТУ ISO 17025.
• Товар, що закуповується, повинен супроводжуватися товарно-транспортною накладною.
• Кожна транспортна партія повинна супроводжуватись посвідчення про якість або декларацією виробника, яку видають оператори ринку, що здійснюють виробництво продукції. В даних документах повинна міститися інформація: №; дата видачі; найменування потужностей виробника та його № експлуатаційного дозволу чи № реєстрації; найменування постачальника; його адреса та № експлуатаційного дозволу чи № реєстрації; найменування вантажоодержувача; найменування продукту; одиниці виміру; кількість; дата виробництва; дата випуску; умови зберігання в холодильнику (складі) – температура, при необхідності вологість; термін зберігання; згідно якого нормативного документа продукт виготовлений (ДСТУ, ТУ та ін.); ґатунок, категорія, органолептична оцінка, тощо.
• Умови пакування та маркування продуктів повинні відповідати вимогам законів України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів», «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», ДСТУ чи ТУ згідно якого зроблений продукт. На маркуванні повинно бути чітко зазначено позначення, що ідентифікує партію, до якої належить такий харчовий продукт.
• Тара повинна забезпечувати повну цілісність товару при транспортуванні. Вартість тари (упаковки) включено в загальну вартість товару. Тара (упаковка) – незворотна.
• Водій автотранспорту, а також особи, що супроводжують продукти, повинні мати особисті медичні книжки.
• Гарантія якості товару діє протягом строку, встановленого виробником товару, та вказаного на упаковці товару. Товар постачається з терміном придатності не менше ніж 90% від загального терміну зберігання на момент поставки.
Місце поставки товарів: Заклади дошкільної освіти Зимноводівської сільської ради:
1. Заклад дошкільної освіти с.Лапаївка Зимноводівської сільської ради. Адреса :Україна, Львівська область, с.Лапаївка, вул. Геофізиків,15
2.Заклад дошкільної освіти «Дитячий всесвіт» Зимноводівської сільської ради. Адреса: Україна, Львівська область, с.Зимна Вода, вул.Сагайдачного,1
3.Заклад дошкільної освіти «Казковий світ» Зимноводівської сільської ради. Адреса:Україна, Львівська область,с.Зимна Вода, вул. І.Крип’якевича,15